Опънати тавани Монтаж – част 3

Инсталация
Инсталационният процес се състои от разтягане и полагане на мембраната да инсталираната рамката (писта). Монтажът изисква някои основни специални инструменти, както и някои обучение и опит.

Монтаж започва или с ъгъл на тавана на разтягане. За да започнете инсталирането на шпатула се вмъква в харпуна, който е бил прикрепен към периферията на мембраната, и кука на монтажа на на пистата. След ъгъла е закачен, същата процедура се повтаря с диагонално, и така нататък, докато всички ъгли са здраво закрепени. Важно е да се поддържа балансиран разтягане на мембраната, за да се предотврати мембраната от изопачаване на този ранен етап на монтаж.

 
След това точките в между тези, които вече закачени в песните са закачени в прекалено, отстояние работата равномерно, докато цялата мембрана е било прикрепено към цялата следа.

По време на целия процес, монтажници държат под око цялата мембрана, така че да се гарантира, че инсталацията не е балансиран и бръчки безплатно. Мембрана, която се простира на около тръби трябва да бъде засилена. Постигаме това чрез използване на полупрозрачен панел, обикновено акрил. Осветителни тела, вентилатори въздух, или други предмети, които висят от тавана трябва да имат независимо окачване механизми, свързани със структурата на тавана, така че те да не се разчита на опънатия таван за подкрепа. Stretch таван е интериорен дизайн елемент, а не структурен компонент. Обикновено, цялата инсталация процес отнема около два часа, за да бъдат завършени, и не оставя отпадъци след себе си, при условие, че Laqfoil поръчка (да направи, за да спецификация) писти и мембрана се използват.